Valahol a középszerűségnek is meg kell jelennie.

Nem sürgős

2022/06/18. - írta: p308

Helyszín egy többemeletes kórház, 4. emelet ablakából lángok csapnak ki. A bejárat előtt szirénázó tűzoltó rohamkocsi hatalmas kerékcsikorgással fékez. Tűzoltók ugrálnak ki sorban az autóból, és indulnak a bejárat felé.
Portás: Hova, hova?
Tűzoltó: Tűz van a 4. emeleten, felmegyünk kimenteni az embereket, és eloltani a tüzet.
Portás: Meg van beszélve valakivel?
Tűzoltó: Hogy lenne megbeszélve. Telefonon riasztottak, jöttünk, ahogyan tudtunk.
Portás: Így nem engedhetem be önöket. Meg tudja mondani, hogy ki telefonált önöknek?
Tűzoltó: Nem. Nem tudom. És most nyissa ki a beléptetőt, mert dolgoznunk kell.
Portás: Tudnom kell, hogy kihez jöttek, mert addig nem mehetnek fel.
Tűzoltó kamuzik: Rendben. Kovács doktor telefonált.
Portás: Ugye, ugye. Nem is volt olyan nehéz. Felszólok neki, és lejön önökért. ... A sebészetről? Mert több Kovács doktor is dolgozik a házban.
Tűzoltó megint kamuzik: Persze, a sebészetről. Hívja gyorsan!
Portás telefonál: Halló, itt a porta. Kovács doktor hívott tűzoltókat? ... Nem? ... Kérdezzem az üzemeltetést? ... Értem. Köszönöm, doktor úr.
Portás a tűzoltóhoz: Nem Kovács doktor volt. Talán a üzemeltetés.
Portás megint telefonál: Halló, Józsikám? Ti hívtatok tűzoltót? ... Igen. ... Itt vannak. Lejön valaki értük? ... Rendben.
Portás a tűzoltóhoz: Mindjárt jönnek. Addig kérhetek egy-egy személyi igazolványt?
Tűzoltó: Személyi igazolványt? Miért? 
Portás: Természetesen azért, hogy felírjam az adataikat. Ez a szabály. És kérem, ezt a nyomtatványt még töltsék ki kérem. GDPR.
Telefon csörög, portás felveszi: Halló, itt a porta.  ... Értem. ... Rendben. ... Megmondom nekik.
Portás a tűzoltókhoz: Sajnos az üzemeltetés nem tudja önöket most fogadni, mert összes tárgyaló lángokban áll a szinten. Vissza tudnának jönni egy hét múlva?
Tűzoltó: Nézze jóember! Nem tárgyalni jöttünk, hanem tüzet oltani. Látja, ott kint azt a nagy piros autót? Azzal jöttünk. Ég a 4. emelet!
Portás: Nem kell fölényeskedni, sem ostobának nézni az embert. Igen, látom, hogy önök tűzoltók, és igen, látom, hogy tűzoltó autóval érkeztek... (kinéz az ajtón) amit ... éppen ... most (nyújtogatja a nyakát) bírságolnak meg, ha jól látom. Nem szabad a bejárat elé állni, nem látták a táblát? ... Most hova rohannak? Micsoda modor ez? Hívom a biztonságiakat!
Tűzoltók felrohantak a lépcsőn. A lépcső tetején két úr fogadja őket. Szájukat-orrukat a zakójukkal takarják el. Az egyik az üzemeltetési vezető.
Üzemeltetési vezető: Jó napot, uraim. Mint mondottuk, nem tudjuk önöket fogadni, mert a tárgyalóink... khm... hogy úgy mondjam, nem igazán alkalmasak arra, hogy nyugodtan beszélgessünk.
Tűzoltó: Ember! Tűz van! Engedjen minket dolgozni.
Üzemeltetési vezető: Értékeljük a lelkesedésüket. Küldtek emailben ajánlatot?
Tűzoltó: Nem. Nem szoktunk.
Üzemeltetési vezető: A szabályzat előírja. Így nem tudjuk elindítani a folyamatot. De ha négyig tudnának küldeni....
A tűzoltók otthagyják a két embert, és sietve a füst irányába indulnak kezükben tűzoltókészülékekkel. Kezdik oltani a tüzet. Egy idő után az üzemeltetési vezető kiabálni kezd.
Üzemeltetési vezető: Elég, elég. Köszönjük!
Tűzoltók kétségbeesett arccal nézik az üzemeltetési vezetőt.
Üzemeltetési vezető: Most csak próbamunkára hívtuk önöket. Köszönjük. Küldjék az ajánlatot, és amint döntés születik arról, hogy ki fogja a tűzoltást elvégezni a beszerzési osztály keresni fogja önöket telefonon. Viszontlátására.
Címkék: tűzoltó
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enirtam.blog.hu/api/trackback/id/tr2917860865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása