Valahol a középszerűségnek is meg kell jelennie.

A Mokoka

2006/12/20. - írta: p308

A Mokoka a Mokók rendjébe tartozik. Egyedenként két mellső és két alsó végtaggal rendelkeznek, melyek igény szerint állíthatók attól függően, hogy a Mokokát táncolni, ülni vagy legutóbbi vadászkalandját mesélni szeretnénk láttatni. Ebből a szempontból nem túl önállóak, folyamatos irányítást igényelnek.
Közeli rokona a kaszáspók, mely faj úgy alakult ki, hogy két Mokoka egy igen kis garzonba költözött a nagy gazdasági világválság idején, és az idő során olyannyira összenőttek, hogy közös megegyezéssel külön fajnak nyilvánították magukat. Mindamellett igen bátortalanok a Mokokák, de jószándékukhoz nem fér kétség. Természettudósok empirikus kutatásai kimutatták, hogy a meleget nem kedvelő jószágok cúgos ágyvégeknél érzik legjobban magukat. Ezt az magyarázza, hogy vastag (saját) bundával, és kicsiny fülekkel rendelkeznek. (A kis fülekkel a párologtatást kívánják a legminimálisabb szintre csökkenteni.) Bár erről a kérdésről az érintetteket nem kérdezték meg. Annyi azonban bizonyos, hogy a legkevésbé sem szeretik a 3500 C˚-ot, vagy az annál magasabb hőmérsékletet. Ekkor hangosan kiabálnak, hogy tekerjék le a fűtést, vagy vigyék el őket a Nap felszínéről.
A Mokokák az erszényesek rendjébe tartoznak. Egyes egyedeknek hátsó fertályukon, míg másoknak mellük, a szegycsonttól kissé balra található kicsiny zseb, mely egyes belső szervek – többnyire a szív – tárolására szolgál.
A Mokokák vidám, jó kedélyű állatok, arcukon megfigyelhető mosoly annak folyománya, hogy mellső végtagjuk és törzsük találkozásánál található bunda csiklandozza őket. Ez készteti a Mokokákat folyamatos nevetésre, és ez már önmagában is megindokolja a jó kedélyállapot állandósulását. A kaszáspókok még a Mokokáknál is vidámabb állatok, mivel a négy hajlat kétszer több okot biztosít a derültségre.
Csak az utóbbi években került napvilágra, az a tény, hogy fejlett irodalmi érzékkel bírnak a Mokokák. Tolkien iránti rajongásuk egyeseket arra késztetnek, hogy Frodónak gondolják magukat, de ha hozzájutnak, mindent elolvasnak, ami eléjük kerül. Ezen tudás birtokában, csak olyan Mokokával üzengessünk, akiben teljes mértékben megbízunk.
2004. karácsonyán
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enirtam.blog.hu/api/trackback/id/tr6123577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása