Valahol a középszerűségnek is meg kell jelennie.

Taxi

2017/01/25. - írta: p308

Daniella először az anyukájától köszönt el, majd a 35 év körüli férfitől, akit 2016. május 2-áig egyszerűen csak apunak szólított.

Ezen a napon volt a tárgyalása annak a számára idegen férfinak, ahova anyukáját tanúként idézték be. Kati, az anyukája meglepődött amikor kinyitotta a bírósági idézést tartalmazó borítékot, és bár eleinte nem foglalkozott vele, napról napra hatalmasodott el rajta a kíváncsiság és az aggodalom. Péter, a férfi, akivel Daniella születése előtt nem sokkal házasodott össze, is furcsállta a dolgot. Nem jutott eszébe semmi, ami miatt a bíróságra kell mennie Katinak.

Eljött a nap. A tárgyalás 7 perccel később kezdődött a meghirdetettnél. A tárgyalóteremben nem voltak sokan, nem is fértek volna, akkora volt csupán mint egy átlagos nappali. Bilincsben hoztak be egy barna hajú, jólfésült, frissen borotvált, öltönyös férfit. A férfi mindent tagadott, de más tanúk állították, hogy 2011. július 5-én erőszakosan közösült Katalinnal, aki valamilyen bódító szer hatása miatt az egészre nem emlékezett. Ennek az estének köszönhette Daniella az életét, és bár a család mindvégig úgy tudta, hogy az apa Katalin férje, a DNS vizsgálat alapján a biológiai apa mégsem Péter, hanem az az ember, akit a gólyatáborban elkábította és megerőszakolta Katalint, és akit nemrég vezettek be a tárgyalóterembe. Sokként érte a családot a hír, és nem volt kérdés, hogy cselekedni kell. Ez egy nem kívánt terhesség, nem kívánt gyerek, és indok is van arra, hogy elvégezzék a szükséges beavatkozást.

Az orvosok megnyugtatták Katalint, hogy rutineljárásról van szó, és mivel a gyermek már megszületett, teljesen kockázatmentes. Katalinnak be sem kell feküdnie a kórházba, a gyereket elküldheti taxival is.

A kislány zokogott. Először az anyukájától köszönt el, majd a férfitől akit eddig apunak szólított. Illedelmesen köszönt a doktornak, majd egy kis szorongással a szívében megkérdezte: Ugye nem fog fájni?

Címkék: abortusz
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enirtam.blog.hu/api/trackback/id/tr8112154749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása